Vertraging ontwerp herinrichting en geen tweede gesprek

Willem Van Outhoornstraat Bloesem Eind April

Op 24 mei 2017 heeft de projectmanager van de Gemeente onderstaande mail aan het straatteam gestuurd. De presentatie van de ontwerpen is vertraagd tot na de zomervakantie:

U bent betrokken bij de herinrichting van de straten en pleinen in Bezuidenhout-Oost fase 3. In straat- en pleingesprekken hebt u veel informatie geleverd, op basis waarvan de ontwerpen zijn gemaakt door de landschapsarchitecten. Bij de uitwerking signaleren wij dat het aantal parkeerplaatsen ten opzichte van de huidige situatie behoorlijk afneemt. Dit komt mede doordat in veel straten bij het terug planten van bomen, deze bomen in de parkeerstroken geplaatst moeten worden omdat ze anders te dicht op de gevels staan of in de kabels- en leidingenstrook. Wij onderzoeken nu om hoeveel parkeerplaatsen het gaat en of de ontwerpen kunnen worden aangepast. Daarom duurt het langer voordat we u de tekeningen kunnen laten zien. Ook de inloopavond, die we voor de zomervakantie gepland hadden, zal later gehouden moeten worden. We vinden het heel jammer dat we nu vertraging oplopen, maar willen graag met een goed uitgezocht plan naar u terugkomen. We hopen op uw begrip.”

Geen tweede gesprek

Daarnaast lijkt er ook geen tweede gesprek meer te komen met de afvaardiging van onze straat. In het eerste gesprek op 8 februari was afgesproken dat een eerste Concept Ontwerp na 1.5 tot 2 maanden met het straatteam zou worden besproken, in dezelfde samenstelling, zodat er nog de mogelijkheid zou zijn op zaken te reageren en tot aanpassingen te komen.

Op 18 en 20 maart is bij de projectmanager, mevr. Kokx, geïnformeerd naar een afspraak voor dit tweede gesprek. Een duidelijk antwoord blijft tot nog toe uit, behalve dat de ontwerpen gepresenteerd zullen worden op een inloopavond in het buurtcentrum, waarbij iedereen wordt uitgenodigd en opmerkingen kan plaatsen.

Op onze laatste email met nogmaals de concrete vraag of er wel of geen tweede gesprek meer komt, is helemaal geen antwoord gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *