Online informatiebijeenkomst 1 december 2020

Informatiebijeenkomst Bezuidenhout Oost 1 December 2020

Dinsdagavond 1 december heeft de gemeente een digitale informatiebijeenkomst gehouden via Microsoft Teams.

Deze bijeenkomst is hier terug te kijken.

Hierin werd het Definitief Ontwerp van fase 3 van de herinrichting van Bezuidenhout-Oost gepresenteerd, en was er de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen. Hier werd druk gebruik van gemaakt.

Na de inhoudelijke presentatie hebben verschillende mensen van de gemeente meer dan 50 schriftelijke vragen beantwoord. Omdat de bijeenkomst ging over geheel Bezuidenhout Oost, waren de vragen zeer divers.

Een aantal zaken die er in het algemeen en voor onze straat uitsprongen, staan hieronder op een rij, deels als antwoord op een door ons gestelde vraag:

  • De uitvoering start waarschijnlijk rond mei 2021 en duurt tot juni 2023. De aannemer is nog niet bekend. De straten in fase 3 worden gefaseerd aangepakt. De kleurcodering in onderstaande afbeelding geeft aan in welke combinatie dit gebeurt. De volgorde en startdata zijn nog niet bekend en wordt later gecommuniceerd.
  • In de Willem van Outhoornstraat hebben wij als straatteam ons vele malen hardgemaakt voor hergebruik van de 100 jaar oude klinkers vanwege de uitstraling. Wij hebben hier nooit meer inhoudelijke reactie op gehad. Op de tekening van het D.O. staat dat de parkeervakken hergebruikte klinkers kriigen, en het rijgedeelte niet. Dit werd bevestigd in een antwoord, maar of deze hergebruikte klinkers de klinkers uit onze straat zelf zijn, werd niet duidelijk. Uit het antwoord bleek zoals eerder dat de gemeente hierin eenvormigheid in de uitvoering belangrijker vindt dan behoud van authenticiteit.
  • Er waren meerdere vragen over hoe er omgegaan zal worden met de monitoring van mogelijke verzakkingen, scheuren etc. i.v.m. de bemaling. Er werd bevestigd dat dit zorgvuldig zal gebeuren met meetstrookjes op panden. Hoe dat precies zal gaan werd niet duidelijk. Hopelijk zal er door het wijkberaad iets georganiseerd worden omtrent de dagelijkse monitoring hiervan (zoals in fase 1 en 2), en omtrent het gezamenlijk deponeren van fotos van gevels e.d. bij een notaris, voorafgaande aan de uitvoering, zodat vastligt welke eventuele schade door uitvoering is veroorzaakt.
  • Een aantal weken voor de start van de werkzaamheden zal er een nieuwe informatiebijeenkomst worden georganiseerd, waarin meer duidelijkheid gegeven zal worden over de uitvoering, planning en bereikbaarheid.

Onbeantwoorde of nieuwe vragen zijn te stellen op bezuidenhout-oost@denhaag.nl.

Meer informatie is te vinden op deze pagina van de gemeente: https://www.denhaag.nl/projectbezuidenhoutoost.

Kleurcodes geven fasering aan van werkzaamheden Bezuidenhout Oost herinrichting fase 3

Kleurcodes geven fasering aan van werkzaamheden Bezuidenhout Oost herinrichting fase 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *